De zi cu zi

Recomandare de vară: Ferma de midii Dalboka

Vreau să încep săptămâna cu un gând frumos către mare. Pentru că este vară și toată lumea vrea să plece în locuri ieftine, dar care să merite.

Săptămâna trecută am plecat și eu în Vamă unde am rămas fără cuvinte când am văzut că nudiștii sunt din ce în ce mai puțini, la fel și corturile. În schimb, sezlongurile chiar au acaparat plaja. Nu credeam pe nimeni până când n-am văzut cu ochii mei. Mi-a părut și mai rău când am văzut că o grămadă de pițipoance își fac drum către Vama Veche. Plus alții care în timpul liber ascultă manele, dar se duc în Vamă că au văzut ei că dacă se dau drept ascultători de folk o să o cucerească pe tipa aia „bună”.

Dar nu vreau să discut numai despre acest lucru. Așa că o să vă mut gândul pe tărâmul bulgăresc.

Recomandare de vară: Ferma de midii Dalboka

De 1 an, merg la bulgari măcar o zi pentru o priveliște pe care nu o vezi zilnic. Am fost de 2 ori în ultimul an în același loc să mănânc. Și anume, la Ferma de Midii Dalboka.

Recunosc că până vara trecută nu am mâncat fructe de mare. Și când venea vorba de ele, tot timpul eram „ewww, eu nu mânânc chestiunile acelea gelatinoase”. Dar vara trecută, la insistențele lui Cosmin, mi-am luat inima în dinți și am zis că voi mânca NUMAI midii. Dar am ajuns în acest loc magic și mi-am comandat tot ce am poftit. Și am încercat midii cu orez, platou rece de midii, rac, icre (eu nu mănânc icre, dar acelea au fost divine), midii în sos picant și paste cu midii. În jur de 160 de lei toate, dar ne-am săturat 4 persoane.

Anul acesta am mers din nou la Ferma de midii. Orezul acela cu midii mi-a rămas în minte și nu l-am ratat nici de data aceasta. Dar am luat chiftea de midii, midii în crustă de cocos, midii umplute cu mere și sarmale cu midii în varză. De data aceasta, preferatele mele au fost chiftelele de midii și midiile umplute cu mere. În jur de 100 de lei toate cu tot cu două sticle de Cola. Am mâncat două persoane și ne-a mai rămas și pe masă. Și suntem 2 mâncăi, nu genul de persoane care mănâncă puțin. :))

Porțiile sunt foarte mari și știm că vara asta sigur o să ne mai întoarcem o dată. Ce vă recomand este să mergeți în cursul săptămânii acolo că nu sunt atâția oameni și aveți loc la masă. De altfel, puteți să și rezervați masă. Puteți plăti ori în leva, ori în lei așa că dacă vă propuneți să mergeți doar la Ferma de midii, nu mai trebuie să schimbați banii.

Dacă vă duceți, nu uitați să faceți cât mai multe fotografii. Locul îți taie respirația. Pe mine mă relaxează de fiecare dată când ajung acolo.

Ce am uitat să vă spun este că nu vezi vreun semn care să îți arate pe unde să mergi. Așa că va trebui să folosiți Google Maps. Vedeți că puteți să salvați hărțile de pe Google Maps. Ca să nu vă consumați internetul la bulgari. Plus că la Fermă nu au wi-fi. Așa că este un motiv de deconectare totală.

Puteți consulta meniul lor aici. Aștept în comentarii păreri despre loc și câtă poftă v-am făcut. 😀

Ferma de midii Dalboka

Ferma de midii - orez

Ferma de midii - chiftea si sarmale

Ferma de midii - midii cu mere

Comentarii

%d blogeri au apreciat: