De zi cu zi

5 lucruri care mă motivează în sesiune

De fiecare dată când sunt în sesiune și mai ales în cea din vară, mi-e foarte greu să mă concentrez asupra cursurilor și asupra examenelor, deoarece mintea îmi zboară peste tot prin lume. Ba în Italia, ba la mare, ba în America. Iar când văd și câte un articol cum este cel de la Valiza cu Călătorii despre America, imediat îmi iau gândul de la examene și intru pe Booking și pe site-urile companiilor aeriene.

Nu ai cum efectiv să te concentrezi când soarele e sus pe cer și toată lumea de pe Facebook își dă check-in la mare sau în Vamă. Iar tu stai în bibliotecă și îți plângi de milă. Ba, dacă ai puțin noroc să dai de colegi, te plângi și lor că tu nu ai ocazia să pleci până după 1 iulie, când ai ultimul examen.

Mă gândeam să fac totuși o listă cu 5 lucruri care mă fac pe mine să învăț în sesiune:
  1. Timpul care trece exagerat de repede. Număr zilele până la ultimul examen. Și asta mă motivează. Pentru că îmi zic „Hai că nu mai e mult și scapi. Trebuie doar să înveți acum ca să scapi mai târziu.”
  2. Planurile de vacanță. Evident că atunci când ești în sesiune îți zboară gândul la plaje și la cum te vei bronza. Și planurile, de obicei, sunt făcut exact pentru a doua zi de după sesiune când știi că poți respira ușor o vreme. Și iar numeri zilele.
  3. Blog-urile de călătorii. De ce? Pentru că mă motivează să învăț ca să pot ajunge și eu prin toate locurile lumii. Tot timpul mă încurajez că dacă învăț voi ajunge acolo. Dar asta e cu dus și întors având în vedere că după ce mă încurajez, trag tare de cursuri 5 minute și după intru iar pe Facebook sau mi se face foame.
  4. Evenimentele la care trebuie să ajung în timpul sesiunii. Nu pot sta închisă în casă să învăț. Merg la bibliotecă până se termină programul și după mă răsplătesc cu un eveniment. Asta și pentru că sunt foarte multe și am de unde să aleg pentru o seară în oraș.
  5. Festivalurile din vară. Cine nu își dorește să ajungă la UNTOLD, Electric Castle sau Summer Well?! Eu cu siguranță mă ambiționez să ajung acolo. Și pentru asta trebuie să trec peste examene cât mai repede și cât mai ușor. Măcar să scap de ele și să mă pot bucura de vara aceasta plină.

Cam acestea sunt principalele motive care mă ambiționează să învăț în sesiune. Și abia aștept să le pun în aplicare după ce termin sesiunea care deja mi-a scos peri albi.

Voi cum vă motivați în sesiune? 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: