Campanii,  Social Media

1 din 6 femei este diagnosticată anual cu cancer de sân

Nu știu dacă populația României este conștientă de faptul acesta. Dar în România asta se întâmplă și nu prea suntem la curent cu ce se întâmplă. în cele ce urmează o să las mai multe statistici să vorbească în locul meu:

La începutul anilor 2000, rata de supraviețuire în cancerul de sân era de 20%, în timp ce în țările dezvoltate, rata de supraviețuire pentru cancer de sân era de 90%.

În România, statisticile arată o creştere a cazurilor de cancer de la 40.000, câte erau în anul 1994, la 98.000 – în 2011.

Anual, 3000 de persoane primesc diagnosticul de cancer.

Cancerul poate fi vindecat dacă e depistat în stadii incipiente, astfel dacă este diagnosticat în stadiul 0 sau 1, rata de supraviețuire este de 98%.

În România, 80% din cazurile depistate sunt în stadiile 3 și 4.

În 2014, 17% dintre femei au murit din cauza cancerului la sân.

Ce poți face tu este să te duci la un control anual la medic pentru a nu avea probleme mai mari după aceea. Știu, nici mie nu îmi place la doctor, dar măcar o dată sau de două ori pe an te poți duce pentru un control de rutină.

Și mai poți face ceva. Având în vedere că tratamentele împotriva cancerului determină pierderea părului și conduc la scăderea încrederii în sine a pacientei oncologice, tu poți fi curajoasă. McCann, împreună cu stilistul Sorin Stratulat au realizat o campanie pentru Fundația Renașterea și pentru femeile cu cancer, prin care te poți duce la unul din saloanele partenere pentru o tunsoare asimetrică, iar părul va fi donat pentru confecționarea de peruci.

Oricine se poate alătura acestei campanii, prin două modalități:

  1. DONARE de PĂR: indiferent de vârstă sau sex, atâta timp cât poate dona minim 15 cm de păr.
  2. DONAȚIE în BANI: pentru manopera prelucrării părului și realizării perucii.

Aici găsești șă saloanele partenere. Sunt multe și mă bucură acest lucru. Iar la Beauty District miercurea poți avea un Brave Cut gratuit (spălat, tuns, coafat). De asemenea și bărbații pletoși pot dona. Fără orgolii când este o cauză nobilă.

Vă las mai jos și filmulețul campaniei Brave Cut:

Deci, ne facem programare la un control de rutină și apoi mergem la coafor pentru un Brave Cut? 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: