Campanii,  Evenimente

Gelato Siviero Maria m-a transpus în anii 60 ai Italiei

Nu știu dacă știți sau dacă ați auzit, dar pe 2 iunie a fost Ziua Italiei. Iar dacă nu ați sărbătorit-o încă, vă recomand să o faceți. Nu de alta, dar ați fost vreodată în Italia?

Dacă nu, vă spun că vă îndrăgostiți și doar dacă vă gândiți la bunătățurile și la locurile pe care Italia le prezintă cu mult patos tuturor. Am fost de două ori în Italia și de ambele dăți în Verona și în Veneția. Sunt îndrăgostită de cele două orașe și le-aș vedea de fiecare dată cu aceleași sentimente. Mă îndrăgostesc de fiecare dată mai mult de ele.

A doua oară când am ajuns acolo am zis că e musai să mănânc paste în Veneția și pizza în Verona. Pentru că dacă nu guști nici mâncarea lor tradițională, atunci te duci degeaba.

Dar ce e musai și neapărat să guști la ei este gelato. Da, ați auzit bine. Gelato. Nu înghețată. Pentru că îi jignești în mare fel dacă le ceri „ice-cream”. La fel cum îi jignești dacă le ceri sosuri la pizza (ei cred că mâncarea lor este prea bună așa că de ce ți-ar mai trebui sosuri?!). Revenind la gelato. Aceasta are o altă textură și un gust mai puternic față de înghețata pe care o știm noi.

Un gelato este un desert ce conține un procent de grăsimi de aproximativ 7%, în timp ce o înghețată are un procentaj de până la 20% grăsimi. Și asta înseamnă și mai puține calorii. Iar prin textura sa cremoasă și aerată, îți dă mai puțin senzația de „rece”.

Revenind la Ziua Italiei, m-am răsfățat cum am putut și am sărbătorit-o cum se cuvine. Și anume, cu Gelato Siviero Maria. N-ați auzit de ea până acum? Hai, fuguța la supermarket.

Cum a apărut Siviero Maria?

Povestea Siviero Maria a început în 1958 cu Guglielmo Visani, un italian care a făcut din pasiunea sa pentru gelato, o afacere de familie. Și din dorința de a transmite și generațiilor următoare tradiționalele rețete de gelato autentic italian, Guglielmo Visani a dedicat întreaga sa afacere familiei sale și generațiilor următoare, dar, în special, soției sale – Maria Siviero. Astăzi, după aproape 60 de ani, gelato Siviero Maria poate fi savurat în peste 40 de țări.

V-am lăsat povestea ei aici, dar presupun că vă interesează mai mult cum mi s-a părut mie. Ei bine, eu trebuie să ajung din nou în Italia să pot face o comparație mai corectă, însă vă pot spune că Gelato Siviero Maria este pe cât de cremoasă, pe atât de consistentă și are un gust puternic pentru fiecare aromă pe care o îmbrățișează.

Pot spune că am încercat următoarele arome: Crema di Firenze, Vanilie, Fistic, Ciocolată cu mentă, Cappucino, Crema Catalana (cremă de zahăr ars), Fructe de pădure, Panna Cotta, Cafea și câteva care îmi scapă acum. Dar vă asigur că mai sunt multe sortimente. Nu puteam să le încerc chiar pe toate, chiar dacă mi-aș fi dorit. :))  Ideea e că după 3 cupe de gelato te saturi bine.

Și pentru că trebuie să ajungeți să vă luați, uitați de unde:

Brandul Siviero Maria este distribuit în Romania de compania Maresi Foodbroker către principalele lanțuri de magazine din țară: Carrefour, Auchan, Billa, Mega Image, Kaufland, Cora, Selgros la prețul recomandat de 21.99 lei.

Tot atât dai și pe o înghețată de la noi și care nu îți aduce mari satisfacții. Sper că deja v-ați îmbrăcat și sunteți în drum spre magazin. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: