De zi cu zi

PEDITEL 1791 – Sfaturi medicale pentru părinți la telefon 24/7

Later Edit: Serviciul medical pediatric prin telefon este național și sunt preluate apeluri din toată țara. 

Citeam ieri articolul acesta de la Cristi și chiar mă gândeam că ar trebui să începem să facem mai mult bine. Că de rău, zic că suntem sătui. Știți cum e treaba aia cu „trebuie să faci o schimbare”.

Mi-a atras atenția al treilea punct din articol și am zis că trebuie să mă interesez și să îl dau mai departe. Nu de alta, dar cunosc o grămadă de mămici care își fac griji atunci când copiii lor răcesc sau când îi doare burta.

PEDITEL 1791 – Sfaturi medicale pentru părinți la telefon 24/7

Atunci când știi că este vorba despre copilul tău și, mai ales, despre sănătatea lui, încerci să faci tot ce este mai bine pentru el. Cum îl doare burta, hop! la medic. Îl doare măseaua? Hop! la stomatolog. I-a apărut o aluniță nouă? Hop! la dermatolog. Strănută primăvara? Hop! la alergolog.

Și lista poate continua la nesfârșit. Pentru că ți-e frică să nu aibă vreo problemă medicală mai gravă. Nu că ar depista-o cineva la timp, având în vedere că dacă nu dai bani nimeni nu te consultă pe gratis. Dar asta e altă discuție.

De data aceasta, a fost creată o linie telefonică, PEDITEL, exact pentru problemele acestea minore, pentru a nu mai sta cu copilul (și așa chiaun) pe drumuri. Suni la 1791 și îți va răspunde un medic specialist, din cei 11 medici care s-au angajat în această treabă minunată, și te va ajuta cu sfaturi, ce și cum.

Serviciul este non-stop, așa că la orice oră poți suna pentru problemele copiulului tău. Acesta este o premieră pentru România, iar eu mă bucur tare mult când văd asemenea inițiative care îți fac viața mai ușoară.

PEDITEL 1791 este un număr cu tarif normal, valabil în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom fix și mobil. Pentru cartelele prepay este nevoie să aveți CREDIT în EUROCENȚI, nu oferte speciale sau minute.

Proiectul a fost realizat pentru județul Cluj, dar am văzut că vor să îl extindă în toată România. Vouă cum vi se pare? Ați încerca? 🙂

2 comentarii

  • Cristina Grigore. Peditel 1791

    Buna Andreea si multumim pentru articol. O mica completare. Serviciul medical pediatirc prin telefon non stop PEDITEL 1791 este national. Se preiau apeluri din toata Romania, cu echipa medical din Cluj, intr-adevar. Pana la 30 aprilie au fost preluat peste 24.000 apeluri. Majoritatea sunt sin Cluj si… Bucuresti. Sa auzim de bine si sa facem BINELE CONTAGIOS

Comentarii

%d blogeri au apreciat: