De zi cu zi

Sărbători fericite! Dar curățenia de Paște ați făcut-o?

În fiecare an, avem 2 sărbători minunate pe care le așteptăm ca pe pâinea caldă: Paștele și Crăciunul. Ce au ele în comun?

  • Concediul sau vacanța

Doamne, cât aștepți concediul sau vacanța. E ca un cadou făcut de Guvern pentru tine. Ai 1 zi în plus de weekend și deja e sărbătoare. Dacă îți mai iei și din concediu câteva zile, e ca o mini vacanță. Pentru că dacă nu îți iei și concediu, îți dai seama că nu ai timp de relaxare. Că ai atâtea de făcut în 3 zile că nu îți mai vine să pleci în a 4-a zi la muncă.

curățenia de paște - vacanta

  • Mâncarea

Mai ales de Paște, drob, ouă, miel, porc, cozonaci. Și lista se poate continua. Mănânci, bei și faci vânzări farmaciilor la Colebil. Că na, trebuie să ai tot supermarket-ul în casă, să mănânci tot într-o singură zi și restul lunii stai pe bară că nu mai ai nici bani nici mâncare. Dar o dată pe an este Paștele, nu?

ouă paște - curățenia

  • Curățenia

Acesta este subiectul cel mai delicat. Dacă nu faci curățenie înainte și după paște nu ești om. În ajun faci curățenie, că toată lumea face și tu de ce să fii mai prejos. Curățenie de primăvară, generală, cu șters de geamuri pe dinăuntru și pe dinafară (ca să afli că a 2-a zi plouă), cu bătut de covoare. Ce să mai.

Nu îți lași nici copiii la joacă, pentru că tu ai nevoie de ei să îți țină găleata cu apă la îndemână cât dai cu mopul. Păi, ce, ei nu sunt din familie? Ei nu locuiesc în casă?

În prima zi de sărbătoare, mănânci și bei și speli vase, că nu poți să mănânci într-o singură farfurie sau să bei dintr-un singur pahar. D-aia ai nevastă.

În a doua zi de sărbătoare, faci curățenia de după. Pentru că ai avut și musafiri, ți-ai chemat tot blocul pe la tine, nu ai terminat vasele de spălat, iar cei de ți-au venit au intrat încălțați și au aruncat mâncare pe jos. Păi, nu reiei tu curățenia? Iar, geamuri spălate pe dinăuntru și pe dinafară (cum ziceam, a plouat), iar șters de covoare, iar toată nebunia.

curățenia

Ca să îți dai seama că marți trebuie să fii la muncă, 8 ore, pe un salariu de nimic. Și cică sărbătorile sunt de relaxare. 

Comentarii

%d blogeri au apreciat: