De zi cu zi

Bittersweet sau ce au în comun torturile și statisticile

Știi cum e cu statisticile și deserturile? Ai vreo idee ce ar ieși dacă cele două s-ar combina? Ei bine, Patiseriile Paul le îmbină prin noua linie de torturi Bittersweet.

Care e treaba cu Bittersweet?

Cei de la Paul România vor să ne transmită, cum știu ei mai bine, adică prin dulciuri, statisticile inegalității de gen din România. Mie mi se pare genială treaba aceasta, pentru că oamenii, în general, nu prea au habar de discriminările de gen, ce înseamnă și cu ce se mănâncă.

Colecția de torturi cuprinde:

  • Tortul diferenței de salariu
  • Tortul nereprezentării în Parlament
  • Tortul Topul celor bogați
  • Tortul Start-up inegal
  • Tartele Plafon de sticlă (diferența dintre un senior și un middle management)

Noi, oamenii, preferăm tare mult să vedem statistici. Așa că torturile-statistici sunt bine-venite.

Încasările obținute din urma colecției Bittersweet vor finanța 2 activități ale organizației FILIA.

Ce este FILIA?

FILIA este o organizație non-profit, apolitică şi feministă care luptă împotriva inegalităților de gen prin activism, advocacy și cercetare.

Activitățile finanțate vor fi un program de informare a femeilor despre drepturile pe care le au pe piața muncii și folosirea instrumentelor legale pentru a combate discriminarea și o campanie de advocacy pentru promovarea reprezentarii politice a intereselor femeilor.

Potrivit unui raport global al World Economic Forum, România este clasată pe locul 113 din 145 în ceea ce privește egalitatea în clasa politică. – Revista Biz

Ar trebuie realizate așa statistici mai des, poate conștientizăm și noi că trebuie făcută o schimbare în legătură cu discriminările din țara noastră.

cum vi se pare noua colecție de torturi de la Paul?

2 comentarii

  • Dan

    Așa este, te înțeleg perfect. Eu cred ca este amplificată toată această presiune de: -a face tot timpul ceva nou, si de pasiunile mai vechi din trecut ce nu vor să ne părăsească, negative sau pozitive ca de exeplul acelui serial Dallas, pe care mulți l-au văzut sau continuă să piardă timpul cu el, revazandu-l, cum zicea o vorbă nu stiu de unde pesemne luată dintr-o carte: suntem sclavii propriilor noastre pasiuni, care de regulă dacă se poate nu ar trebui să fie fanteziste, de neîndeplinit. La fel e si cu cărțile.Sa recitesti o carte la batranete, prin prisma tineretei, alfel se înțelege.Mai rău este: „Tânăr si neliniștit” 😀 (;

Comentarii

%d blogeri au apreciat: