De zi cu zi

8 lucruri prin care te poți deconecta

Ieri am avut mi-am permis o oră de deconectare de la tot ce ține de tehnologie. Tot ieri când am făcut și o lună de blog. Mi-am permis să iau o pauză și bine am făcut.

Ieri, timp de o oră, m-am plimbat prin oraș cu o colegă, fără să stau cu stresul de „aoleu ce s-a întâmplat pe blog, aoleu dacă pierd o știre importantă”. M-am uitat la cărți (apropo, la Universitate pe acolo pe unde a fost magazinul Adevărul, este o minunată librarie cu cărți, vechi și noi, și foarte ieftine), ceea ce n-am mai făcut de mult, apoi mi-am permis o plimbare prin Carrefour Unirii.

Poate nu înțelegeți, dar în luna aceasta nu am avut pic de pauză, iar deconectarea aceasta a fost ca o gură de aer pentru mine.

Cu ocazia asta mi-am dat seama cât de mult timp trebuie să acord blogului și că trebuie să îmi reîmpart timpul. Cum ziceam și aici, românii și noțiunea de time management nu se înțeleg. Dar 24 de ore nu sunt de ajuns.

În ultima perioadă am tot primit întrebări de genul „daar tu când mai ai timp să înveți, să scrii, să muncești?” și niciodată nu știu ce să răspund. Pentru că, adevărul e că, nu mai am timp de nimic. Și trebuie să mă împart între toate lucrurile.

Doar că dacă acum aș renunța la ceva știu sigur că mi-ar lipsi și că nu aș avea ce să fac cu timpul rămas. Ar trebui să îl umplu cu ceva și așa aș reveni la partea „fără timp”.

Mi-am promis că o să încerc să mă deconectez mai des de la tot ce se întâmplă în jur și m-am gândit să fac și o listă.

8 lucruri prin care te poți deconecta
 • Lasă telefonul pentru câteva ore acasă și ieși cu un prieten afară
 • Mergi în Mogoșoaia (o să revin cu un articol pe tema asta) – e cel mai relaxant loc pentru mine
 • Închide internetul pentru câteva ore și uită-te la un film
 • Mergi în librării – clar o să te deconectezi și dacă ești bookaholic, și dacă nu ești
 • Adună-ți prietenii pe lângă tine și povestiți – din copilărie, din școala generală, din liceu, din facultate – faceți schimb de fotografii de când erați mici
 • Ieși într-un parc și devino copil pentru o zi – dă-te în leagăn, în balansoar, în tobogan
 • Fă-ți timp pentru tine
 • Ieși în club o dată pe lună măcar, seară în care trebuie să dansezi și să lași telefonul până la 5 dimineața când mergi spre casă – nici nu îți imaginezi cum o să aștepți acea zi a lunii
Aștept în comentarii mai multe idei pentru a le pune în practică! 😀

6 comentarii

 • Iulian

  9. Fa-ti un abonament la o sala de gym. Fa miscare macar o ora la 2-3 zile. Fii una cu corpul in tot acest timp si bucura-te de bucuria lui. Iar senzatia de dupa e extraordinara…

 • Adrian

  Nu este bine să te deconectezi niciodată si apoi cine stie ce intervine. Mai începi sa ai si păreri ca suna telefonul. Cei care vor sa se deconecteze fac pe laptop o treabă din obligatie pentru cineva care nu le place si din aceasta cauza se simt stresați. Ca doar nu este greu sa verifici niste email -uri, ca nu se apasă pe nici un buton. Dar aceia care merg cu recolta poate le-o fi mai greu , cei care lucrează în agricultură spre exemplu, sau electricienii cu salopeta mizeră, ori polițiștii pasivili si parsivi (: iar @lulian cel cu sala cumva cred își face reclama pe pagina ta ca să atingă si el ceva. Pe bune doar atât instructor de fitness cine crede 😀

  • Andreea Tudor

   Nu e greu să verifici un mail. E greu să fii și în online și în offline. Trebuie să te deconectezi pentru a avea timp de tine și de frumusețile naturii. 😀 La asta mă refeream.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: