Evenimente

Se poate trăi și din artă sau nu?

Cum ziceam, în perioada 18-22 aprilie este Festivalul de Muzică Clasică de la metrou, dar cum anul 2016 este anul evenimentelor, cei de la Artivist vin cu o nouă ediție a proiectului „Trăiesc din artă: Mit sau realitate?” care se desfășoară în aceeași perioadă.

Tot timpul, artiștii sunt întrebați dacă au vreun câștig de pe urma muncii lor, având în vedere că, în România, arta nu este plătită prea bine. Și oamenilor nu le vine să creadă că se poți avea un trai făcând numai asta. Pentru că în ziua de azi, a muncii, pentru ei, înseamnă să faci orice altceva, dar nu artă și nici muncă în online (revin cu un articol pe tema asta).

Dar nu te poți aștepta să traiești din artă dacă nu ai fost nevoit să o folosești și să ai un câștig din ea sau dacă nu ai discutat cu cineva pe tema asta, cineva care chiar trăiește.

Am fost la prima ediție la seara de muzică unde au venit Bean, Afo și Vali Umbră. Și tare mă bucur că am ajuns, pentru că a fost o seară deschisă cu multe întrebări.

Presimt că și ediția aceasta va fi una cu multe curiozități satisfăcute în legătură cu arta și câte poți câștiga din ea.

Trăiesc din artă: mit sau realitate?

Împărțindu-se pe mai multe zile, sunt o grămadă de speakeri, astfel:

  • Luni: Pictură – Ioana Sisea și Dragoș Burlacu
  • Marți: Ilustrație – Alexia Udriște și Mădălina Andronic
  • Miercuri: Teatru – George Constantinescu și George Remeș
  • Joi: Muzică – Dan Costea și Robin Proca
  • Vineri: Design – Mihnea Ghilduș și Gabriel Geller

Te poți înscrie aici.

De data aceasta, locația este diferită, și anume Școala Centrală. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, așa că de ce să nu încerci să afli lucruri despre artă și despre cum poți să trăiești din ea?

2 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: