Evenimente,  Muzică

Festivalul de Muzică Clasică revine la Metrou

Ascult foarte puțină muzică clasică, de obicei, și nu mă dau în vânt sã merg la spectacole de genul. Doar la teatru. Acolo aș merge tot timpul, zi și noapte.

Însă sunt o grămadă de oameni care se relaxează pe muzica clasică și cam toate activitățile pe care le au conțin acest stil de muzică. Dar dintotdeauna mi-am dorit să trăiesc în acele perioade cu rochii mari și când nu aveai nicio grijă în afară de a face 5 copii de care ar fi avut grijă oricum slujitorii. Prințesă, știu. 😀

Festivalul de muzică clasică de la metrou

Dar nu despre dorințele mele vreau să vorbesc, ci despre Festivalul de Muzică Clasică de la Metrou. Dacă nu ați auzit de el, dați fuguța până pe Facebook și vedeți că este la ediția a 4-a. Sunt încântată că se organizează asemenea evenimente la noi și sunt foarte curioasă să văd dacă se strâng mulți oameni să se relaxeze, chit că și pentru 5 minute.

Mă bucur că cei de la „Arta nu mușcă” au reușit să aducă Festivalul de Muzică Clasică la a 4-a ediție și să îi convingă pe cei de la Metrorex să se alature proiectului. Pentru că e greu să faci un asemenea eveniment la metrou la ore de vârf, când știi că abia mai găsești loc în metrou, darămite să aduni oameni pe peron.

Festivalul va avea loc pe peroanele stațiilor de la Piața Unirii 1 și 2, Universitate și Piața Victoriei. Adică exact pe unde trec cei mai mulți oameni. Poate, în acest fel, se mai descrețesc și frunțile oamenilor mereu grăbiți.

Timp de 5 zile, de pe 18 până pe 22 aprilie, între orele 17:30 și 19:00, vei aștepta să pleci de la birou cu o mai mare nerabdare pentru a ajunge să-i asculți și să îi vezi pe tinerii artiști talentați, studenți, masteranzi sau absolvenți ai Universității de Muzică din București.

Până la urmă trebuie să promovăm cultura într-un fel sau altul. Și cum altfel dacă nu cu studenți de la Muzică?

2 comentarii

  • georgian

    Da, oricare dintre vremi a fost urâtă sau a avut parți si perioade nasoale. Așa e cum spui.Cât despre acei cântăreți ca nu scriu cântăciosi mai bine ar sta parcați pe la vreun conservator ceva, nu să facă paradă cu ei ca si cum ar fi școala altfel si la ei, multora nu le place si i pot considera tot ca pe niște țigani din Londra, același stil. Astept si ziua aia când vom întâlni oameni dezbrăcați la metrou, cu siguranță că va venii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: