Evenimente,  Muzică

Cafeaua și poezia se îmbină perfect pe 21 martie

Nu prea te aștepți ca atunci când ajungi într-o cafenea să primești 0 lei pe nota de plată și să devii și poet. Si presupun că nici nu știai că au ceva în comun cafeaua și poezia.

Aseară a avut loc în Berăria H un adevărat show poetic, având în prim plan versurile lui Iv cel Naiv interpretate de Krem și cele mai bune rime pe beat-uri puse de Deliric, DOC și Vlad Dobrescu,  ocazie cu care am aflat și de Ziua Internațională a Poeziei.

Cu această prilej, am ajuns și eu pentru prima dată în Berăria H, o locație care m-a lăsat cu gura căscată. Auzind din povești că e foarte mare și că merită să mergi, nu am crezut. Până nu am văzut, bineînțeles. 😀

plătește-ți cafeaua cu o poezie

Evenimentul a fost inspirat de Julius Meinl datorită Zilei Internaționale a Poeziei, adică 21 martie.  Dacă nu știți ce semnifică această zi, vă invit doar să vă alegeți o cafenea Julius Meinl și să deveniți poeți pentru o zi în schimbul unei cafele sau al unui ceai. Poezia e destul să aibă și un catren.

Pe bon, pe șervețel, pe o foaie sau pe orice altceva, dă-i frâu liber imaginației și intră în frumoasa inițiativă globală împreună cu alți poeți, celebri sau mai puțin. Ah, nu știai? Sunt peste 30 de țări și mai mult de 1000 de cafenele partenere care sărbătoresc astăzi Ziua Internațională a Poeziei.

Și pentru că nouă, oamenilor, ne place să arătăm și altora din mediul online ce facem, folosește unul dintre hashtag-urile campaniei: #PayWithAPoem, #PoetryForChange.  Nu de alta, dar e păcat să nu afle toată lumea de o așa campanie frumoasă.

Așa că, având în vedere că sunt o coffeaholic, îmi fac drum astăzi pe la una din cafenelele Julius Meinl pentru a oferi o poezie în schimbul unei cafele.

Te găsesc acolo? 🙂

2 comentarii

  • Leo

    Andreea, ai un articol despre gramatică în care spui: „Pentru cine încă nu a citit pagina Despre mine, sunt la Facultatea de drept și de ceva ani se dă la admitere gramatica pe lângă economie.”

    Folosirea lui „ceva” este la moda, mai ales printre „jurnaliști”, însă limba română are multe alte cuvinte cu care-l poți înlocui cu succes. 😉

    Și pentru că am mai citit și articolul acesta, îți pot spune că ar fi util să schimbi câte ceva:

    – află care-i faza cu „locația”;
    – „… și că se merită să mergi…” – în limba română nu există verbul “a se merita” (http://scri.ro/merita-sau-se-merita-276.html);
    – „a oferii” e cu un singur „i”.

    • Andreea Tudor

      Hei, Leo. Îți mulțumesc pentru comentariu. Știu că a oferi se scrie cu un i. Având în vedere că scriu de pe tabletă, mi-e foarte greu să scriu și s-ar putea să mai am dublări de litere. Am aflat de curând că „se merită” nu există așa că îți mulțumesc că l-ai descoperit. Îl schimb acum. Nu știu însă care e treaba cu locația, așa că poate mă luminezi pe mail: andreea.tudor96@gmail.com.
      Îmi place cuvântul „ceva” și nu vreau să îl schimb. 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: