Budapesta Revelion
Travel

Cum mi s-a părut Revelionul petrecut în Budapesta

După o lună și o sesiune (pare-se terminată cu bine), m-am gândit să scot din draft acest articol despre Revelionul petrecut în Budapesta.

Ideea ca #MomentulDeCuplu să își petreacă Revelionul în Budapesta a venit atunci când ne-am dat seama că nu mai vrem să facem această trecere între ani pe canapeaua unei case din București cu multă băutură și multă mâncare ce vor rămâne încă o săptămână. Budapesta a fost și un oraș pe care nu îl văzusem înainte, așa că am făcut un 2 în 1.

Cum a fost Revelionul în Budapesta?

Plin de artificii și petarde.

Când artificiile au început să răsune în tot orașul noi abia ne duceam la apartament să ne facem un duș și să ne schimbăm pentru a ieși într-o piață de-a lor. Asta se întâmpla pe la 8 seara. Iar până la 1 noaptea au fost numai artificii în tot orașul. Revelionul l-am petrecut într-o piață pe la Vaci utca unde era și târg de Crăciun. O nebunie totală, un puhoi de lume și foarte mulți turiști. Toți. Absolut TOȚI cu artificii și petarde la ei. Nu credeți că le dădeau organizat. Nu, nu, fiecare în legea lui.

Apoi la 12 noaptea toată lumea se îmbrățișează cu toată lumea și toți o pornesc spre casele lor sau spre cluburi. Pentru că sunt mulți turiști care vor să se distreze și se duc pe unde apucă.

Am plecat cu așteptări din București?

Poate singura așteptare ar fi fost ca cineva, acolo sus-pus în Budapesta să organizeze ceva în oraș. Poate pentru că așa suntem noi învățați. Dar în rest nu am avut nicio așteptare, am luat această călătorie ca pe o vacanță de 5 nopți de relaxare. Știam că ei la ora 1 închid tot și trebuie să te duci la culcare. Nu știam însă că nici nu se organizează nimic. În plus, în ziua de 31 majoritatea restaurantelor au un meniu dedicat toată ziua de la care nu se abate nimeni.

În schimb vă sfătuiesc ca pe data de 1 ianuarie să vă duceți să vă relaxați într-una dintre băile lor termale. Așa se începe un an nou cum trebuie.

Foto: Unsplash

Comentarii

%d blogeri au apreciat: