Campanii

Pune un zâmbet pe chipul unui copil cu Shoebox2016

Îți mai aduci aminte când erai copil cum te puneau părinții să îi scrii o scrisoare lui Moș Crăciun și știai sigur ce vrei să îi aducă? Eu știam ce voiam, dar acum dacă mă întreabă cineva ce vreau de la Moș Crăciun nu știu să răspund.

Acum, poate nimeni nu se gândește că în luna decembrie toți copiii visează la Moș Crăciun. Și cei care au tot ce își doresc, și cei care sunt mai puțin favorizați  și care cel mai probabil nici măcar o ciocolată nu primesc. Despre asta și vreau să vorbesc.

Anul trecut am luat parte la inițiativa Shoebox 2015, o inițiativă tare faină care mi-a oferit ocazia să mă distrez ajutând la realizarea unui cadou pentru un copil din țară. iar anul acesta s-a reluat inițiativa.

Care e ideea cu Shoebox?

Având în vedere că o să faci multe cadouri pentru familie, cum ar fi să mergi la cumpărături pentru un copil pe care nu îl cunoști, dar vei știi sigur că va aprecia gestul mai mult decât orice alt copil care are tot ce își dorește?

Cam asta e ideea de la Shoebox. Alegi o cutie de pantofi, că doar toate familiile păstrează toate cutiile de pantofi cumpărate. Pui în ea hăinuțe, lucruri neperisabile și neconsumptibile  cu etichetă și nefolosite! și o ambalezi frumos. Dar ai grijă să nu închizi cutia, pentru că cei de la centru se vor ocupa de acest lucru.

Apropo de asta, centrele unde poți duce cutia le găsești aici. Și mai ai timp până pe 15 decembrie, urmând ca până pe 24 decembrie cutiile să fie distribuite prin țară la copii. Copiii sunt de vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Așa că vă alegeți o vârstă și anunțați-i pe cei de la centru pentru ce vârstă și sex este cadoul.

Exemple de lucruri pe care le poți pune în cutii:
  • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
  • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
  • jucării potrivite pentru vârsta și genul copilului
  • produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva)
  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare, și după acest moment)
  • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciula, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel
  • poate o lumânare parfumată care să le aminteasca și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri; nu cumva să facă vreo ispravă copiii … Lumânarea nu trebuie să fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei nu au nici măcar curent electric).
  • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi, dacă erați în locul lor

#shoebox2015 #preparing #christmaspresents #dexterity

O fotografie postată de Andreea Tudor (@adetudor) pe

Pentru mai multe detalii, intră aici.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: