Campanii,  Social Media

Te rog să fii treaz la volan!

Zilele trecute văzusem la Cristi un articol despre oboseală și condusul în această stare. Știam că nu este bine să fii obosit la volan, știam că mai bine stai pe bară și dormi până te pui pe picioare și poți să conduci. Nu am băgat prea tare în seamă și am trecut mai departe.

Între timp am avut câteva discuții care parcă s-au pliat pe acest subiect și care mi-au dat fiori oarecum când am conștientizat cam care este pericolul. Ce am observat este că pare a fi un trend printre șoferi să se urce obosiți la volan și să aibă o experiență urâtă sau mai puțin urâtă. Nu știu momentan cum este cu oboseala la volan. Nu am carnet, dar știu că acum am conștientizat pericolul pe care îl implică așa ceva.

Și cum am avut și acele discuții și am mai citit și despre acest subiect, când am fost în Vamă acum 2 săptămâni și la bulgari, 2 zile, am stat geană pe Cosmin non-stop și am vorbit cât am putut eu de mult și am cântat. Pentru că fiind doar 2 zile și o grămadă de lucruri de făcut am plecat super obosiți de la mare. Chiar mai obosiți decât am ajuns. Și mi-am impus să nu dorm în mașină, lângă el, chiar dacă acesta era ritualul meu. Un obicei de când eram mică și aveam rău de mașină. Tot timpul dormeam la întoarcere. Și e un somn atât de dulce, dar atât de periculos.

Ce vreau să subliniez este că susțin campania „Fii treaz la volan!” chiar dacă nu sunt șofer. Și tocmai pentru asta vreau să vă conving și pe voi, cei care nu sunteți șoferi și care nu prea înțelegeți de ce e atât de periculoasă oboseala asta, să suțineți campania. Pentru că nu numai șoferul suferă în momentul în care face accident, ci și tu care ești lângă el și dormi.

Vedeți că pe site-ul campaniei găsiți și o broșură cu câteva sfaturi pe care vă rog să le citiți măcar o dată. Puteți, totodată, să citiți și mai multe informații despre campanie. Vedeți că cei de la edotec.ro chiar te provoacă să anunți mai multe persoane despre această campanie și pun la bătaie o cameră DVR Super Full HD Ambarella. Poate e mai ușor de conștientizat treaba aceasta dacă știi că poți câștiga ceva.

Eu am înțeles de ce trebuie să fii treaz la volan, dar tu?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: